UZLAŞTIRMA KOMİSYONU HAKKINDA DUYURU

TOBB tarafından Odamıza  gönderilen  yazıya istinaden; Türkiye Odalar  ve  Borsalar Birliği’nin,   5846  sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 41. Maddesi kapsamında Meslek Birlikleri tarafından açıklanan  tarifeler  ve  ortak tarifeler üzerinde uzlaşma sağlanamaması ve sözleşme yapılamaması halinde müzakere edilmesi  amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın uygun görüşü ile oluşturulan Uzlaştırma Komisyonu’nun toplanması için başvuru hakkına sahip olduğu belirtilmiştir.

MESAM, MSG, FİYAB, RATEM ve MÜ-YAP-MÜYORBİR’in hazırladıkları tarifelerin müzakeresi için Uzlaştırma Komisyonuna TOBB aracılığıyla başvurmak isteyen Odamız üyelerinin 28 Ekim 2019 tarihine kadar ekteki yazıda yer alan belgeler ile birlikte TOBB’a başvurmaları gerekmektedir.

Bu kapsamda, MESAM, MSG, FİYAB, RATEM ve MÜ-YAP-MÜYORBİR’in hazırladıkları tarifelerin müzakeresi için oluşturulacak Uzlaştırma Komisyonuna yapılacak başvuruya ait  evraklar ve yazı için tıklayınız.