TÜRKİYE-UKRAYNA STA MÜZAKERELERİ HİZMET TİCARETİ VE YATIRIMLARIN KOLAYLAŞTIRILMASI HAKKINDA DUYURU

Ülkemiz ile Ukrayna arasında hizmet ticareti, yatırımların kolaylaştırılması ve elektronik ticareti de içeren kapsamlı bir Serbest Ticaret Anlaşması (STA) akdedilmesine yönelik müzakerelerin sürdürüldüğü belirtilmiş olup, Ukrayna'daki Türk firmalarının yaşadığı sorunlar ile ilgili Ticaret Bakanlığı'na iletilen bilgiler üzerinden yapılan çalışmalar neticesinde özel bazı sorun alanlarının tespit edildiği açıklanmış olup, bu çerçevede STA müzakerelerinde görüşülmek üzere anılan Bakanlık tarafından bazı anlaşma metni önerilerinin hazırlandığı kaydedilmiştir.

Yazıda devamla, ekte sunulan "Yatırımın Kolaylaştırılması Faslı" ve "Gerçek Kişilerin Dolaşımı" başlıklı taslak metinlerin Ukrayna tarafına sunulmasında herhangi bir sakınca olup olmadığı ve varsa ilgili dokümanlara ilave edilmesinde fayda görülen hüküm/hususlar hakkında görüş talep edilmektedir.

Taslak metin için tıklayınız.

Bu itibarla, Odamız üyesi firmaların görüş, öneri ve değerlendirmelerini 25 Şubat 2020 tarihine kadar (kubilay.simsek@tobb.org.tr) gönderilmesi gerekmektedir.