İstanbul Havalimanı Gümrük İdareleri Hakkında Duyuru

Ticaret Bakanlığı’ndan taraflarına ulaşan yazıda, 09.09.2019 tarihli anılan Bakanlık onayı ile İstanbul Havalimanı yolcu salonunda hizmet vermek üzere İstanbul Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı İstanbul Havalimanı Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğü adıyla yeni bir gümrük müdürlüğü kurulmasının, halihazırda kargo ve yolcu işlemleri için hizmet veren İstanbul Havalimanı Gümrük Müdürlüğü’nün aynı adla sadece kargo işlemlerini yürütmesinin; ayrıca, Atatürk Havalimanı’nın tarifeli yolcu uçuşlarına kapatılmış olması nedeniyle Atatürk Havalimanı Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğü’nün de kapatılmasının uygun bulunduğu belirtilmiştir.

Yazıda devamla, anılan Bölge Müdürlüğüne bağlı İstanbul Posta Gümrük Müdürlüğü’nün ise İstanbul Havalimanındaki yeni hizmet binasında olağan şeklide hizmet vermeye devam edeceği belirtildiği hususunu,