ERASMUS Akreditasyon Çağrısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza iletilen bir yazıda, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından alınan bir yazıya atfen; "Mesleki Eğitim Alanında Erasmus Akreditasyonu Başvurusu" konulu duyuru ekte dikkatinize sunulmaktadır. Söz konusu duyuruda 2021 - 2027 dönemini kapsayan Erasmus Programının hazırlık sürecinin başlamış olduğu ve bu kapsamda Mesleki Eğitim alanının da bulunduğu genel başvuru kurallarını içeren "Erasmus Akreditasyon Çağrısı", "Erasmus Kalite Standartları" ve başvuru formunun yayımlandığı belirtilmektedir.

Yazıda devamla, Erasmus Akreditasyon Sisteminin, kurum ve kuruluşlara Erasmus Programına uzun süreli olarak katılabilme ve hareketlilik faaliyetleri için 2021 - 2027 dönemi boyunca her yıl düzenli olarak kolaylaştırılmış bir yöntemle düzenli olarak hibe desteği alabilme fırsatını sunduğu ifade edilmektedir.

Bu çerçevede, Mesleki Eğitim Alanında Erasmus Akreditasyonu almak isteyenlerin 29 Ekim 2020 Perşembe günü Brüksel saati ile öğle 12:00'ye kadar Türkiye Ulusal Ajansı'nın internet sitesinde yer alan form üzerinden başvuruda bulunması gerektiği hususunu bilgilerinize sunarız.