Brunei’de Terunjing Serbest Ticaret Bölgesi İçin Yatırım Çağrısı

Türk yatırımcılarının, Brunei'de kurulan Terunjing Serbest Ticaret Bölgesi'nde faaliyet göstermek üzere davet edildiği, söz konusu davete ilişkin başvuru yapabilmek için rfp@dare.gov.bn e-posta adresine "EOI - The Investment and Development of Terunjing Free Trade Zone" (Reference Number: EOI 19 14 00) konu başlığıyla bir e-posta atılabileceği ve 13 Şubat 2020 tarihinde yerel saatle sabah 10:00'a kadar Niyet Beyanı'nın iletilebileceği ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, Brunei Hükümeti'nin ülkenin ekonomik yapısını çeşitlendirebilmek amacıyla enerji (petrol, doğalgaz, petrokimya), imalat (ilaç, kozmetik, tıbbi malzeme), gıda, bilgi-iletişim teknolojileri ve hizmet (restorasyon, denizcilik-marina, atık yönetimi, eğitim, sağlık) sektörlerine öncelik verdiği fakat diğer sektörlerden yapılacak yatırımları da değerlendirecekleri belirtilmektedir.

Terunjing Serbest Ticaret Bölgesi'nin bahse konu ilanı TOBB'un internet sayfası (www.tobb.org.tr) sağ panelinde "Hizmetler" başlığı altındaki "Uluslararası İş İmkanları/Yurtdışı Etkinlikler" bölümünde yer aldığı belirtilmektedir.