İl Oda ve Borsa Müşterek Toplantısı Kadirli Ticaret Odası Ev Sahipliğinde yapıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu gereğince; ilimizde bulunan Oda ve Borsalar tarafından mesleki konularda görüş oluşturmak amacıyla, dört ayda bir müştereken yapılması zorunlu olan Oda-Borsa istişare toplantısının ikincisi, 31.10.2018 tarihinde Kadirli Ticaret Odası ev sahipliğinde Kadirli de gerçekleştirildi.

Toplantıya Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Murat AKSOY, Meclis Başkanı Mustafa DEMİR, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu, Meclis üyeleri ve personelleri, Osmaniye Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sait ÇENET, Meclis Başkanı Oktay SANCAR, Osmaniye Ticaret Borsası Yönetim Kurulu, Meclis üyeleri ve personelleri, Kadirli Ticaret Odası Başkanı Mehmethan YÜKSEL, Meclis Başkanı Mustafa Çetin KOLLU, Kadirli Ticaret Odası yönetim kurulu, Meclis üyeleri ve personelleri, Kadirli Ticaret Borsası Başkanı Mehmet BALCILAR, Meclis Başkanı Seyfettin ÖZTOK, Kadirli Ticaret Borsası Yönetim kurulu, Meclis üyeleri ve personelleri katılım sağladılar.

Toplantı açılış konuşmasını Kadirli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmethan YÜKSEL gerçekleştirdi. Kadirli Ticaret Odası Başkanı Mehmethan YÜKSEL, 5174 sayılı Oda ve Borsalar Kanunu uyarınca ilimizde yer alan oda ve borsalarımız arasında mesleki konularda görüş oluşturmak maksadıyla, müştereken toplanmış bulunmaktayız. Enflasyonla Top Yekûn Mücadele kapsamın da bazı büyük firmaların uymadığını buna karşılık halkı bilinçlendirmek amacıyla yerel firmalardan alış veriş yapılmasının önemini arz eden afişlerin asıldığını dili getirdi ve toplantıya iştirak eden misafirlere teşekkür edip sözü diğer katılımcılara bıraktı.

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Murat AKSOY söz alarak toplantıya ev sahipliği yapan Kadirli Ticaret Odasına teşekkür etti. Enflasyonla mücadele sorumluluk ve görev hepimizindir. Enflasyonla Top Yekün Mücadele Programı için Osmaniye oda ve borsaları olarak gereken fedakarlığı gösterip ülkemiz ve milletimiz için başlatılan bu iktisadi mücadele içi gerekenin yapılması için elimizden geleni yapacağız dedi.

Osmaniye Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sait ÇENET söz alarak öncelikle böyle güzel bir toplantıya ev sahipliği yaparak bizleri bir araya getiren Kadirli Ticaret Odası Başkanına ve emeği geçenlere teşekkür etti. Osmaniye Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sait ÇENET 30.10.2018 tarihinde Ankara da katıldığı  Ticaret Borsaları Konsey toplantısı hakkında bilgi verdi. Toplantıda Osmaniye Yer Fıstığının Destekleme kapsamına alınması için ilgili bakana konun Osmaniye esnafları ve çiftçileri için ne kadar çok önemli olduğu hakkında bilgi aktardığını dile getirdi. Enflasyonla Top Yekun Mücadelenin önemli ve herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini dile getirdi.

Toplantıya katılan meclis üyeleri de söz alarak Osmaniye ili ekonomisi  ve sektör bazında atılması gereken adımlar ve tedbirler için görüş ve önerilerde bulundular.