İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITLARI ALIM SATIM MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ SINAVI OTSO’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Odamıza yapılan müracaatlar sonucunda, TOBB MEYBEM tarafından “İkinci el Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Mesleki Yeterlilik Sınavı” Osmaniye’de gerçekleştirildi.

İkinci el motorlu kara taşıtları için; araç alım satımı yapan galeriler vb. işyerleri için zorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavı Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası’na yapılan müracaatlar sonucunda ilk grup olarak 33 kişinin katılımlarıyla TOBB MEYBEM A.Ş. tarafından gerçekleştirildi.

3 gün süren sınavda adaylar hem yazılı hem uygulamalı sınava tabi tutuldular.

Yazılı sınavlar OTSO Hizmet binasında, uygulamalı sınav Oto Galeri de gerçekleştirildi.

İlk sınavın başarılı şekilde uygulandığı Osmaniye’de, Mesleki Yeterlilik Belgesi için OTSO tarafından müracaat alımına devam edilmektedir.