HABER ARA


Gelişmiş Arama

E-Devlet Linkleri

 

Osmaniye Linkleri


Döviz Kurları

 

81 İL İÇİNDE DESTEK ALAMAYAN TEK İL OSMANİYE

İŞTE ACI GERÇEK

Kategori  Kategori : Osmaniye
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 304
Tarih  Tarih : 22 Şubat 2010, 09:45

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Orhan Büyükalaca, OTSO ziyaretinde

Osmaniye adına üzücü bir gerçeği dile getirdi.Ve Osmaniye’nin TÜBİTAK proje desteklerinden mutlaka yararlanması gerektiğini bunun için de başta sivil toplum kurulaşları olmak üzere konuya duyarlı herkesin el ele vererek çalışması gerektiğini söyledi.

 

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO )  Başkanı Arif Taşkaya, Osmaniye için üniversitenin 24 saat emrinde olduklarını söyledi.Üniversite Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca da  ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Osmaniye ile ilgili beklentilerini açıkladı.

 

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ni ziyaret eden Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Taşkaya ve yönetim kurulu üyeleri ile OTSO Meclis Başkanı Mustafa Karaevren, Rektör Prof. Dr. Orhan Büyükalaca ile Osmaniye’nin çözüm bekleyen sorunları konusunda görüş alış verişinde bulundu.

 

   Osmaniye’nin tanıtımına ve kalkınması yönelik olarak düzenlediği sempozyumlardan dolayı Rektör Prof. Dr. Orhan Büyükalaca’ya teşekkür eden OTSO Başkanı Arif Taşkaya, sanayileşme sürecine giren ve yerfıstığı ile adını duyurmaya başlayan ilimizin üreten bir il konumuna  geldiğini , örneğin sanayide tarımsal alet yedek parça ve makine  üretimi yapılmaya başlandığını söyledi.Bunların pazarlanmasında sorun yaşanmaması için gerekli tanıtım çalışmalarının yapılması gerektiğini belirten Taşkaya, bu nedenle  üniversite tarafından yapılacak akademik çalışmaların daima yanında olacaklarını bildirdi.

81 İL İÇİNDE DESTEK ALAMAYAN TEK İL OSMANİYE

   Türkiye’nin bilimsel makale üretme konusunda dünya 7. si ancak patent konusunda ise 70. sırada olduğunu belirten Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Orhan Büyükalaca,  “Devir proje devri. “Bana parayı  verin , iş yapayım” devri bitti .Proje hazırlıyorsun onaylanırsa gerekli desteği alıyorsun. Onun için de Osmaniye’nin hazırlayacağı projelerle bu destekleri alması lazım.Ancak üzülerek ifade etmem gerekirse 81 il içinde TÜBİTAK’tan destek almayan bir Kilis kalmış bir de Osmaniye.2003- 2009 döneminde  Osmaniye tek bir proje sunmuş o da kabul görmemiş. Bu son derece düşündürücü ve üzücü bir  konudur.Ayrıca TÜBİTAK onayladığı projelerin 15 bin liraya kadar olan bedelini de veriyor.Bu nedenle  tüm sivil toplum kuruluşları projeler konusunda ortak çalışmalar  yaparlarsa biz de üniversite olarak gereken bilimsel desteği vermeye hazırız” dedi.

 

OSMANİYE 10 YIL SONRA BÜYÜK BİR SIKINTI İLE KARŞI KARŞIYA GELECEK

 

Rektör Büyükalaca, ayrıca mevcut  kampüs alanının 10 yıla kadar yeterli olduğunu ancak öğrenci sayısının artması ile birlekte  11. Yıldan itibaren büyük bir sıkıntı yaşanacağını bu nedenle şimdiden gerekli genişletme çalışmalarının acilen başlatılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et

Osmaniye

En Çok Okunan Haberler

OTSO ÜYELİK

OTSO Web Sitesi Üye Giriş Bölümü 
Oda Sicil No :
Parolanız :
 
Yeni Üyelik | Parolamı Unuttum | Kurallar

ANKET

Türkiye'deki firmalarımızın sizce en önemli sorunu nedir ?






Tüm Anketler

HAVA DURUMU

OSMANİYE Türkiye Geneli Tahminler İçin Tıklayınız

TOBB Enterprise europe Network Sinerji Odağı Abigem Igeme Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Deik

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Resmi Web Sitesi © 2009 OTSO
Adres: Adnan Menderes Bulvarı OSMANİYE   Tel: +90 328 826 00 00  Faks: +90 328 826 00 00
otso@osmaniyetso.org.tr  http://www.osmaniyetso.org.tr

Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Tasarım, Destek ve Hosting Hizmeti: Yonca Dizayn  tarafından yapılmaktadır- Yazılım: Murat Yavuz   

 

RSS Kaynağı | Yazar Girişi