TOBB - MEYBEM MYK BELGELERİ KAPSAM GENİŞLEME HAKKINDA DUYURU

MEYBEM tarafından Kapsam genişleme çalışmaları kapsamında;

1-      Emlak Danışmanları için Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye-5 ve Emlak Danışmanı Seviye-4: Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan “Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği” ile MYK mesleki yeterlilik belgesi alınması zorunlu hale gelmiştir. Mesleki yeterlilik belgesi alınmadığı takdirde, Ticaret Bakanlığı’ndan yetki belgesi verilmeyecektir. Aralık 2019’a kadar MYK mesleki yeterlilik belgesi alınmalıdır.

2-        Servis Aracı Şoförleri için Servis Aracı Şoförü Seviye-3: İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan “Okul Servis Araçları Yönetmeliği” ile okul öğrencilerini taşıyan şoförlerin MYK mesleki yeterlilik belgesi alınması zorunlu hale gelmiştir. Uygulama 2020 yılında başlayacaktır.

3-      Köprülü Vinç Operatörleri: MYK tarafından 11 Kasım 2018 tarihinde yayımlanan “Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ” ile “Köprülü Vinç Operatörü Seviye-3” mesleği zorunluluk kapsamına alınmıştır.

Ocak 2019 itibariyle emlak bürosu sahipleri ve emlak danışmanları, servis aracı hizmeti veren üyelerimizin çalışanları ve vinç operatörleri için MEYBEM tarafından sınav ve belgelendirme hizmetine en kısa sürede başlanacaktır.

Müracaatlar Odamız tarafından alınacaktır.