PASİFİK İTTİFAKINDA İŞ FIRSATLARI: TÜRKİYE, PERU, ŞİLİ, KOLOMBİYA, MEKSİKA

Latin Amerika’nın bölgesel bir entegrasyonu olan ve 28 Nisan 2011 yılında kurulan Pasifik ittifakı Ülkeleri Peru, Şili, Kolombiya, Meksika Büyükelçilikleri ile TOBB işbirliğinde 6 Kasım 2018 tarihinde saat 14:00’de TOBB İkiz Kulelerde “Pasifik İttifakında İş Fırsatları: Türkiye, Peru, Şili, Kolombiya, Meksika” toplantısı düzenlenecek olup bahsi geçen ülkelerle iş fırsatlarına ilişkin Büyükelçilikler tarafından sunum gerçekleştirilecektir.

Türkiye, dönem Başkanlığı’nı Peru’nun yaptığı Pasifik İttifakı’na tüm dünya genelinde gözlemci olan 52 ülkeden biridir. Peru, Şili, Meksika ve Kolombiya’nın oluşturduğu söz konusu entegrasyon 225.8 Milyon nüfusu ve kişi başına düşen ortalama 17,266 $ GSYİH ile Latin Amerika’daki stratejik, dinamik ve kapsayışı bir girişimdir.

İttifaka bağlı ülkeler madencilik, enerji, tarım, otomotiv, sanayi, balıkçılık ve imalat alanlarında öne çıkmaktadır.

Söz konusu Pasifik ittifakı’nda İş fırsatları Türkiye, Peru, Şili, Kolombiya, Meksika Toplantısı’na ilişkin programa ve katılım formuna TOBB web sayfasın(www.tobb.org.tr) Hizmetler başlığı altındaki Uluslararası İş imkânları/Yurtiçi Etkinlikler bölümünden ulaşılabilmektedir. Toplantı kapsamında İngilizce-Türkçe simultane tercüme hizmet verilecektir.