AVRUPA BİRLİĞİ (AB) İLE İLİŞKİLER (GENEL)

Avrupa Birliği (AB) ile AB üyesi olmayan Akdenizli ortak ülkeler (Cezayir, Mısır, İsrail, Ürdün,Lübnan, Fas, Filistin, Tunus ve Türkiye) arasındaki kalıcı ve kurumsal işbirliğinin temelleri   1995 yılında başlayan Avrupa-Akdeniz işbirliği ile (Euro-Mediterranean Partnership/Barselona) atılmıştır.

Bu kapsamda, Avrupa komisyonu tarafından Uluslararası Ticaret Merkezi (İnternational Trade Center -ITC)işbirliğiyle geliştirilen çevrim içi bilgi portalı olan Euro Med Ticaret Yardım Masası (http://euromed.macmap.org/)kullanıma sunulmuştur.

AB ile Akdenizli ortak ülkeler arasındaki ekonomik bağları güçlendirmeyi, ticareti ve yatırımları kolaylaştırmayı hedefleyen EuroMed Ticaret Yardım Masası, işletmelere özellikle de ihracatçılara, pazara giriş, ihracat ve ithalat gereksinimleri, gümrük tarifeleri, menşe kuralları, KDV ve tüketim vergileri, genel ve ürüne özel pazar düzenlemeleri, ticaret istatistikleri ve iş irtibat noktaları gibi konularda ücretsiz bilgi sağlamaktadır.

Üyelerimize duyurulur.